Modebranchens Etiske Charter

Danish Fashion Institute (DAFI) og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) indledte i 2007 et samarbejde, som udmøntede sig i udarbejdelsen af Modebranchens Etiske Charter. Formålet med charteret var at sikre danske modeller bedre trivsel og være med til at skabe aktuel og reel information om spiseforstyrrelser og om de idealer, som bl.a. modebranchen er med til at skabe.

Charteret blev i 2013 udvidet til at omfatte mere konkrete tiltag samt anbefalinger til branchen - herunder en nedre aldersgrænse på 16 år for modeller på catwalken under Copenhagen Fashion Week samt en henstilling til branchen om at modeller, der arbejder under Copenhagen Fashion Week, skal have løn for deres arbejde.

I 2014 gik LMS og DAFI sammen med Københavns Kommune i et pilotforløb om et gratis og frivilligt sundhedstjek til Københavns modeller.

Den 3. marts 2015 lancerede DAFI, Dansk Mode & Textil og WEAR i samarbejde med de otte største modelbureauer, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade (LMS) og Danske Modeller (DAMO) et nyt Modebranchens Etiske Charter, der med utvetydige regler og sanktioner (gældende året rundt) skal sikre danske modeller bedre trivsel og et sundt kropsideal. Kun tre uger senere havde mere end 300 virksomheder i den danske modebranche skrevet under på charteret.

Se listen af underskrivere her: www.modebranchensetiskecharter.dk

Du kan downloade Modebranchens Etiske Charter nedenfor.

Er du en virksomhed i eller med relation til modebranchen kan du tilslutte dig Modebranchens Etiske Charter ved at skrive under på tiltrædelseserklæringen nedenfor.