Copenhagen Fashion Summit er Årets Modeformidler

29. Maj 2017

Copenhagen Fashion Summit løb med prisen som Årets Modeformidler ved ELLE Style Awards 2017 i går aftes.

I går, den 23. maj, var den danske modebranche samlet i DR Koncerthuset til den femte udgave af den prestigefyldte modeprisuddeling ELLE Style Awards. ’Copenhagen Fashion Summit ved Eva Kruse og team’ vandt prisen som ’Årets Modeformidler’ for at have formået at sætte bæredygtighed på modedagsordenen globalt set.

ELLEs begrundelse lød:

”Eva Kruse på BoF’s [Businessoffashion.com] eksklusive Top-500 i 2016 siger alt: Copenhagen Fashion Summit gør en verden til forskel. Det årlige seminar sætter bæredygtighed på modedagsordenen og har fundet sin faste plads i det ellers klemte modeårshjul – ‘be there or be square’, og det ved alle fra LVMH-toppen til HKH Kronprinsesse Mary. Ganske enkelt modeformidling, der sætter dagsordenen.”

Et vigtigt skulderklap

Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute, der står bag Copenhagen Fashion Summit, fortæller:

"Vi er afsindigt glade for det skulderklap, der følger med prisen. Vores arbejde med at sætte bæredygtighed på den globale modeagenda blev for alvor kickstartet med vores første udgave af Copenhagen Fashion Summit, som vi organiserede i forbindelse med COP15 i 2009. Siden da er modebranchens miljømæssige og sociale udfordringer jo kun blevet endnu mere presserende, og derfor betyder det utrolig meget for os, at vores arbejde for at gøre en forskel hædres ved en toneangivende branchebegivenhed som ELLE Style Awards."

Eva Kruse forklarer endvidere, hvad det betyder, at et forbrugermagasin som ELLE stiller skarpt på bæredygtig mode:

"Bæredygtighed er et meget komplekst emne, der kan være svært for magasiner at adressere over for deres læsere. Men det er vigtigt, at bæredygtig mode ikke kun forbliver et brancheanliggende, men også når ud til forbrugerne - og derfor betyder det så meget for os, at ELLE stiller skarpt på emnet. "